Over ons

Oral Qamera is een merk van Inspektor Research Systems BV. De dagelijkse leiding is in handen van een klein team dat wordt bijgestaan door een aantal externe adviseurs. Inspektor Research Systems onderhoudt ook nauwe banden met wetenschappers, onderzoekers en tandartsen over de hele wereld. Hieronder leest u meer over ons.

ELBERT DE JOSSELIN DE JONG – UITVINDER

“Het is mijn wens is om cariës de wereld uit te helpen. Mijn jeugd is voor een groot deel in beslaggenomen door zenuwslopende pijnen in de mond als gevolg van een super slechte en verwaarloosde mondgezondheid. Mijn beide ouders, mijn vader een hoogopgeleide wetenschapper en mijn moeder een meisje uit een zeer gegoede familie, waren als de dood voor de tandarts. Er werd niet over tanden gesproken thuis en er werd geen gram aandacht gegeven aan poetsen en andere manieren om de mond schoon te maken. Wij hadden allemaal heel veel problemen in onze monden. Toen ik werd opgeroepen voor militaire dienst, heb ik gekozen voor een alternatieve dienstplicht vervulling als fysisch onderzoeker bij Tandheelkunde op de Rijksuniversiteit Groningen. Daar leerde ik hoe je gaatjes kon voorkomen door het gebruik van een beetje fluor en goed te kijken waar die stomme plak zit en dat weghalen. Ik wilde de mondgezondheid gaan meten en dacht dat dat wel kon met behulp van toen nog onbekende computertechnieken. Het werd een obsessie die geleid heeft tot het opzetten van Inspektor in 1987 met Elbert Waller, die toen aan computer projecten werkte bij Informatica in Delft. De vondst dat bacteriën in de mond bio film op waanzinnig elegante wijze zichtbaar gemaakt kunnen worden met behulp van fluorescentie houdt mij nog steeds 24 uur per dag bezig.”

KAREN VAN DAELEN – AMBASSADEUR

glimlach mensen

“In een rijk leven is ons positieve gevoel van het grootste belang. Immers, wanneer je gelukkig bent, dan ben je rijk. In mijn werk is dat positieve gevoel het belangrijkste goed gebleken. QLF-technologie voelde goed. Sinds de kennismaking in 2004, sta ik bekend als iemand die gelooft in de mogelijkheden van preventie die deze techniek biedt. Patiënten en behandelaren ‘nieuwe’ inzichten verschaffen. Daarmee beiden hun neus dezelfde kant op laten zetten en samen tot hetzelfde doel komen: een gezond gebit, een leven lang. Mijn wens intensiveerde toen ik de belangrijkste rol van mijn leven kreeg: het moederschap. Wanneer je naar je kinderen kijkt, kijk je naar je grootste rijkdom. Hun stralende glimlach zegt meer dan 100 woorden. QLF-technologie draagt bij aan het verkrijgen én behouden van die wens; van kind tot volwassene. Hoe mooi zou het zijn als tandheelkunde geen ‘heelkunde’ meer zou zijn maar ‘houdkunde’ zou gaan heten. Samen werken aan een ‘rijke’ glimlach!”

ERIK VAN DEN HEUVEL – PIONIER

“Ruim tien jaar geleden heb ik me aangesloten bij de uitvinders van de QLF-technologie. Vanaf dat eerste moment is het mijn doel geworden ervoor te zorgen dat deze fascinerende  technologie, die met name gebruikt werd in de wetenschap, ook breed ingezet gaat worden door mondzorg-professionals en consumenten. Cariës is namelijk een onderschatte ziekte die veel schade aan het menselijk lichaam toebrengt. We zijn inmiddels op een punt aangekomen, dat de QLF technologie deze ziekte effectief kan bestrijden. En dit alles zonder invasieve behandeling als eerste oplossing, een oplossing die niet duurzaam is. Samen met mijn collega’s werk ik samen om andere orale anomalieën in een vroeg stadium op te sporen: het is mijn doel om de diagnostische mogelijkheden van QLF uit te breiden naar een volledige beoordeling van de mondgezondheid, Dan heb ik het over tanden, tandvlees en slijmvliezen. Bovendien voorzien wij  mondzorg-professionals en consumenten van waardevolle data om de mond, de poort naar ons lichaam, gezond en veilig te houden”

ELBERT WALLER – REGISSEUR

“Mijn obsessie is om dingen te laten vliegen. Zo niet fysiek dan in ieder geval figuurlijk. En van alle dingen die ik heb laten opstijgen, is QLF verreweg het krachtigste, meest betekenisvolle duurzame wezen. Laten we het vastgrijpen en het zien stijgen!”

NICO MUSSERT – VERBINDER

“Verbinden en versnellen is wat mij drijft. Ik daag graag mensen uit om na te denken en bij te dragen aan innovaties die resulteren in meerwaarde voor klanten en organisaties. Gevormd in de internationale hotelindustrie is denken vanuit een internationale benchmark en handelen vanuit een klantgerichte mentaliteit mijn tweede natuur geworden. In het verleden was ik eigenaar van een advieskantoor op het gebied van communicatie en leiderschap. Ons kantoor werkte voor vooraanstaande (inter)nationale bedrijven en organisaties. Begin 2007 werd mijn vrouw ernstig ziek en dat betekende dat ook mijn leven een wending kreeg. ‘De zorg beter,’ maken werd mijn doel. Door ervoor te zorgen dat de communicatie en samenwerking tussen client(patiënt) en zorgverleners en zorgverleners onderling verbeterd wordt. In 2017 raakte ik betrokken bij Inspektor Research Systems, de organisatie achter Oral Qamera en vanaf het allereerste moment was ik overtuigd dat QLF-technologie voor een grote doorbraak gaat zorgen in de wereld van tandheelkunde. De mond is de spiegel van je gezondheid en met Oral Qamera maken we dat zichtbaar”.

verbinder nico mussert over ons