TRIPLE WIN

Tripple win Oral Qamera Pen in de tandartspraktijk

Triple win

Oral Qamera heeft positieve impact op de maatschappij, de klinische wereld en de consument. Het is een triple win. Hieronder leggen we uit waarom.

De maatschappij

Als we als maatschappij de gezondheidszorg betaalbaar willen houden, dan zullen we ons gedrag moeten aanpassen. Dit betekent dat de nadruk moet komen te liggen op het voorkomen van ziekten in plaats van het genezen ervan. Ook in de wereld van tandheelkunde zal de nadruk moeten komen te liggen op preventie. Met de komst van Oral Qamera is dat heel goed mogelijk. Met deze nieuwe technologie spoort men tandplak en beginnende gaatjes snel, eenvoudig en veilig op. En eerder opsporen, zorgt ervoor dat de kans op het moeten boren van gaatjes vele malen kleiner wordt. Oral Qamera maakt het ook mogelijk om de gezondheid van de mond nauwkeurig te volgen zodat er automatisch een patiëntendossier wordt opgebouwd. Door Oral Qamera actief in te zetten, kunnen we binnen de EU 52 miljard euro per jaar aan kosten besparen die direct met tandheelkunde te maken hebben. En dan hebben we nog niet eens over alle kosten die voortvloeien uit problemen in de mond.

De klinische wereld

Oral Qamera is de oplossing om de dienstverlening naar de verschillende doelgroepen te verbeteren. Bij kinderen van 5 tot 25 jaar, wordt het mogelijk om het poetsen naar een hoger plan te brengen door gerichte adviezen en poetsinstructies te geven op basis van QLF-foto’s. Oral Qamera is de beste manier om een langdurige band met deze doelgroep op te bouwen. Oudere patiënten, die al langere tijd hun eigen tandarts niet bezocht hebben, kunnen actief benaderd worden om zelf kennis te maken met Oral Qamera. Dit alles onder de noemer ‘tandheelkunde nieuwe stijl.’ Deze groep opnieuw bij de praktijk betrekken, zal ervoor zorgen dat zij langer plezier zullen hebben van hun eigen gebit en beduidend minder kans op overige gezondheidsproblemen. En dan is er nog een groep die echt bang is voor de tandarts. Op basis van Oral Qamera hebben wij een protocol ontwikkeld waardoor het mogelijk wordt om ook deze doelgroep opnieuw de weg naar de tandarts te laten vinden. Dit doen we door de nadruk te leggen op preventief handelen in plaats van op invasief handelen. Oral Qamera zorgt ervoor dat de klinische wereld op deze manier de zorg kan optimaliseren en duurzaam kan groeien.

Consument

Slimmer poetsen verkleint de kans op gaatjes. En minder gaatjes betekent langer plezier van je eigen gebit en op langere termijn minder gezondheidsklachten. Voor consumenten komt Oral Qamera binnenkort met een smart scanner waarmee jonge tandplak kan worden opgespoord. Dit betekent dat je binnen acht uur weet of je goed gepoetst hebt. En als je dat weet, dan weet je ook of je opnieuw met de tandenborstel, tandenstokers etc. in de weer moet. Beter poetsen betekent ook dat je minder bang hoeft te zijn bij de tandarts of de mondhygiëniste, omdat je weet dat je er alles aan gedaan hebt om je gebit in topconditie te hebben en te houden. Bovendien verklein je door goede mondverzorging de kans op hart- en vaatziekten en Alzheimer bijvoorbeeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *